dilluns, 21 de novembre del 2011

Paraules emmetzinades

Paraules emmetzinades és una novel·la de la Maite Carranza que alguns de vosaltres teniu com a lectura obligatòria. Aquí us deixo una breu descripció perquè veieu que és un gran llibre i que us pot ser molt interessant.
"Bàrbara Molina va desaparèixer misteriosament quan tenia quinze anys després d'una trucada de telèfon demanant auxili i, anys més tard, serà una altra trucada la que doni un gir de cent vuitanta graus a la vida dels familiars i amics de Bàrbara. És ella, i demana de nou ajuda. On està i què li ha passat durant els quatre anys en els que se l'ha donat per morta? Amb Paraules emmetzinades Maite Carranza ha guanyat el XVIII premi Edebé de Literatura Juvenil, i amb ell s'ha endinsat en un món més real i, al mateix temps, més fosc: el dels maltractaments. En aquesta novel·la, que transcorre en un sol dia, podem veure el que va ocòrrer abans, durant i després de la desaparició de la Bàrbara a través de la mateixa desapareguda, la seva mare, la seva millor amiga i l'inspector que va portar el cas.
Maite Carranza narra d'una manera exquisida els sentiments dels personatges, en especial els de la mare, i ens ensenya que el crim no només acaba amb el segrest de Bàrbara. La seva família i amics no l'obliden, i veiem com la seva desaparició va canviar les seves vides, com cada un d'ells es pregunta si podia haver fet alguna cosa per canviar el tràgic final.
Però Maite també ha sapigut portar el suspens a la novel·la, deixant caure gota a gota frases, gestos i pensaments amb els que podem sospitar de diversos culpables fins arribar a l'autèntic culpable.
Paraules emmetzinades és una novel·la que donarà que pensar sobre els maltractaments i els abusos sexuals infantils, els quals desgraciadament encara avui es consideren tabú o de mal gust, i ens mostra que mai és massa tard per dir les paraules que van quedar pendents".
Crítica extreta de la revista "El templo de las mil puertas"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada