dilluns, 9 d’abril del 2012

Dia 25 d'abril, a la biblioteca esperem la visita de la Núria Gómez Granés

Hola a tots, com ja us havia anunciat, a la biblioteca esperem el dia 25 d'abril la visita de la regidora d'ensenyament de Torredembarra, la Núria Gómez Granés.
Perquè la conegueu una miqueta més aquí us deixo una entrevista que li van fer a El Mònic, de Torredembarra.

El Mònic, Torredembarra.

"La polifacètica escriptora, periodista i activista pro-dona Núria Gómez Granés (nascuda a Barcelona i resident a Torredembarra des de 1977) és des del passat mes de juny la nova regidora d’Ensenyament, un càrrec que s’ha agafat amb molta il·lusió. Tanta, que en aquests moments li absorbeix bona part del seu temps, un fet que no l’impedeix pensar i treballar en la seva pròxima novel·la, la temàtica de la qual ja té molt clara.


Aliena a polèmiques, els seus esforços estan centrats a què millori la qualitat de l’ensenyament al nostre poble. Aprofitant que aquests dies s’inicia el curs escolar 2011-12, hem volgut parlar amb ella.

–A l’iniciar-se el curs, deveu tenir molta feina a la regidoria?

Molta, doncs, des de la regidoria es coordinen les quatre escoles de primària, les dues escoles bressol, els dos instituts (encara que depenguin de la Generalitat també hi col·laborem), l’escola municipal de música, i l’escola d’adults “Mar de lletres” on es donen cursos d’alfabetització d’adults, anglès… i molts altres.  A més d’això, també gestionem el Pla d’Entorn i el Punt Òmnia. Estem parlant d’una població escolar de més de 3000 persones.
Aquests dies he realitzat una visita a tots els centres educatius municipals de Torredembarra, tal i com em vaig comprometre, per comprovar “in situ” com estan els centres en aquest inici de curs. Al llarg de l’estiu hem atès les peticions de manteniment i millora dels edificis.

–Totes les sol·licituds?

Totes les que s’han considerat convenients i per les que tenim capacitat econòmica. Per exemple, des de l’Escola l’Antina se’ns va demanar que s’adeqüés el camí que utilitzen els alumnes que viuen a Baix a Mar. Ha resultat que no hi podem actuar perquè transcorre per una propietat privada, per tant, els hi hem de recomanar que utilitzin els vials convencionals. La majoria però s’han dut a terme i molt eficaçment per la brigada municipal.

–Això amb relatiu poc temps…

També he coordinat el trasllat de la regidoria d’Ensenyament des de l’Ajuntament fins a la seu del Patronat Antoni Roig (c. Alt de Sant Pere, 35-45). Haig de dir que és un luxe treballar en un edifici amb un valor patrimonial tant important. He anat als consells escolars que és on es tracten les problemàtiques del funcionament de les escoles. Per exemple, els horaris dels centres. Encara que entenc que la proposta dels docents està feta pensant en els alumnes, jo m’he posat al costat dels pares, doncs s’ha de poder conciliar la vida laboral també amb l’escolar.  No en va, vaig ser presidenta de l’APA de l’IES Torredembarra durant anys.

-Ha afectat molt la crisis…

És evident que les retallades de la Generalitat s’han fet notar i el treure’ns la sisena hora ha perjudicat una part de l’ensenyament. No obstant, els directors de les escoles i la regidoria estem fent un sobreesforç per optimitzar els recursos i que l’impacte sigui el menor possible.
Alguns centres ho tenen més complicat ja que dedicaven aquesta hora a l’ensenyament d’informàtica i ara no es podrà fer. A l’escola de música on l’ensenyament no és obligatori, a la retallada del Govern si suma la baixada en les matriculacions, però hem pogut elaborat un projecte nou molt engrescador.
Això és gràcies l’esforç dels professors i la gran dedicació tant del meu equip de treball, com personal meu i a una bona coordinació.
Vaig a la regidoria cada dia i rebo a tothom, doncs, tinc molt clar que estic a l’Ajuntament com a regidora per a servir a la població. No defujo les problemàtiques, intento resoldre-les, per a mi el primer són les persones.

-Al plenari municipal hi va haver polèmica sobre la sentència de la immersió lingüística. Afectarà als nostres centres?

El pla educatiu ve marcat per la Generalitat i, per tant, és el que s’aplica sense modificar ni en un sentit ni en un altre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada