dijous, 2 de febrer del 2012

FABIÁN ESTAPÉ. El joc de viure

El professor Fabià Estapé ha mort aquest dimecres a Lleó als 88 anys d'un atac de cor. Va ser rector a la Universitat de Barcelona i professor de Política Econòmica a la mateixa institució.
Fabià Estapé va ser un economista tot terreny. D'aquí, per exemple, que s'atrevís amb la política. A principis dels 70, va col·laborar amb el règim franquista, i va dissenyar el segon i tercer pla de desenvolupament. Mort Franco, Estapé es va declarar obertament d'esquerres. Va militar a Comissions Obreres, al PSUC, i va exercir també una enorme influència sobre les elits del socialisme català.
Estapé i la universitat van ser un binomi inseparable. Va ser rector de la Universitat de Barcelona en dues ocasions. La seva ingent activitat divulgadora va transcendir la universitat. Estapé va començar a escriure a "La Vanguardia" l'any 55 i va arribar a publicar més de 1500 articles. També va ser autor de diversos llibres, com el que la nostra companya i professora, Coro Luengo, ens ha cedit temporalment per tal que coneguem la seva obra:  
El joc de viure. Records d'un economista.
En aquest llibre fresc i desimbolt, escrit des de l'experència i amb un sentit de l'humor inigualable, el doctor Estapé comparteix amb els lectors els ensenyaments personals i professionals que li han reportat els seus anys de vida, com també els seus desitjos i auguris per al futur més immediat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada